PICA HLEB SA BELIM LUKOM I PARADAJZOM: Hrskav i slastan
Pica hleb sa belim lukom i paradajzom je dobar izbor ako pri ruci nemate kore za picu, i odličan način da se iskoristi stari hleb od prethodnog dana.
Sastojci:
- 790 g oljuštenog paradajza
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike paradajz paste
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice sušenog origana
- 1/4 kašičice pahuljica crvene paprike
- 280 g hleba
- 125 g iseckanog kačkavalja
- 14 kriški feferona
- 2 kašike parmezana
- 1/2 kašičice mlevene crvene paprike
Priprema:
Za pica hleb sa belim lukom i paradajzom u blenderu ili procesoru za hranu izmiksirajte paradajz u pire, dok smesa ne postane glatka. U velikom tiganju na srednjoj vatri zagrejte ulje. Dodajte beli luk i kuvajte, mešajući, dok ne zamiriše, oko 30 sekundi. Umešajte paradajz pastu i kuvajte, neprestano mešajući, dok ne potamni, 1 do 2 minuta. Dodajte pire paradajz i 1 kašičicu soli. Pustite da provri na srednje jakoj vatri, a zatim smanjite toplotu na srednje nisku i kuvajte dok se sos ne zgusne i smanji za otprilike jednu trećinu, 20 do 25 minuta. Probajte i po potrebi začinite solju. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Zagrejte rernu na 220°. Na veliki pleh poređajte polovine hleba okrenute ka gore, a prethodno ih premažite belim lukom. Pecite hleb dok se ne zagreje i ne postane hrskav sa strane i na dnu, 9 do 11 minuta. Svaku polovinu hleba sa belim lukom premažite sa sosom za picu. Na vrh stavite mocarelu, zatim feferone i parmezan.
Pecite hleb dok se sir ne zapeče i ne porumeni, 3 do 5 minuta. Odozgo stavite ljuspice crvene paprike. Nasecite i servirajte. Uživajte u pica hlebu sa belim lukom i paradajzom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OSVOJIĆE VAS OD PRVOG ZALOGAJA: NAAN HLEB, dolazi iz Indije, a hrskav i poseban
08. 02. 2024. u 09:00
DRAMA U FRANCUSKOJ: Masovna pucnjava, učestvovalo nekoliko stotina ljudi
U MASOVNOJ pucnjavi povezanoj s trgovinom drogom u zapadnoj Francuskoj, teško je povređeno petoro ljudi, među kojima i jedan tinejdžer, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bruno Retailleau, piše Gardijan.
01. 11. 2024. u 11:25
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
HRVAT UGLEDAO SRPSKU ZASTAVU NA PODU: Odmah upalio kameru i uradio ovo - zbog njegovog poteza se usijale mreže (VIDEO)
IVAN iz Hrvatske oduševio je čitav region kada je jednim malim gestom pokazao kako je malo potrebno a jako lepo, držati se one čuvene rečenice "voli svoje, poštuj tuđe".
01. 11. 2024. u 10:24 >> 10:28
Komentari (0)