POSNE PROJICE GOTOVE ZA 25 MINUTA: Možete ih puniti spanaćem, ajvarom, ili tikvicama
SRPSKA trpeza ne bi se mogla zamisliti bez proje. Ovo starinsko jelo možete pripremiti i u posnoj varijanti i to vrlo jednostavno.

Foto: Shutterstock
Dovoljno je da pomešate kukuruzno i pšenično brašno, dodate još nekoliko sastojaka i izlijete smesu u kalup za mafine. U smesu za proju možete dodati i ajvar, tikvice ili spanać.
Sastojci:
600 g kukuruznog brašna
200 g pšeničnog brašna
1 kašičica soli
1 kesica prašak za pecivo
600 ml kisele vode
200 ml ulja
Recept za posnu proju:
U posudi pomešajte prosejano kukuruzno i pšenično brašno, so, prašak za pecivo, kiselu vodu i ulje. Po želji u smesu možete dodati ajvar, spanać, praziluk ili tikvice. Mutite dok ne dobijete ujednačenu strukturu, pa testo izlijte u kalup za mafine. Punite do 3/4 svako udubljenje, pa pecite posnu proju na 180 °C oko 20 minuta. Kada se malo ohlade, izvadite iz kalupa.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POGINUO ALEKSANDAR KOLAROV: U nezapamćenoj tragediji u Kočanima stradao i gitarista benda DNK
TRAGEDIJA koja je potresla Severnu Makedoniju odnela je još jedan život.
16. 03. 2025. u 17:00

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

CECA U ARKANOVOM RODNOM MESTU: Obuzele je naročite emocije
PEVAČICA Ceca Ražnatović, sinoć, 15. marta, priredila je spektakularan koncert pred punom halom u Brežicama, u Sloveniji.
16. 03. 2025. u 13:17
Komentari (0)