HRSKAVE SPOLJA, IZNUTRA PUNE FILA: Pripremite pancerote iz rerne
IAKO se smatra da su originalne pancerote samo one koje se prže u ulju, kod nas se odomaćio ovaj način pripreme - u rerni. Ako ništa, manje su masne, a idealne su za doručak, večeru ili užinu.

Foto Shutterstock
Sastojci:
ZA TESTO:
* brašno, 250 g
* kvasac, 1 kockica
* voda, mlaka, 100 ml
* ulje, 1 kašika
* so, 1/2 kašičice
ZA FIL:
* meso od svinjskog buta, 250 g
* pavlaka, 1/2 čaše
* kečap, 2 kašike
* kačkavalj, 150 g
* peršun, seckan, 1 kašika
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
Priprema:
- Kvasac rastopite s mlakom vodom, kašikom ulja i malo soli, pa dodajte brašno i umesite testo. Ostavite da odstoji sat vremena da naraste. Kad je testo naraslo, kidajte loptice i na ravnoj površini razvlačite krugove debljine 5 mm, premažite ih margarinom i kečapom, pa na jednu polovinu stavite svinjski but prethodno začinjen, propržen i iseckan na kockice, a preko pospite kockice kačkavalja, dodajte kašičicu pavlake i malo peršuna. Presavijte, tj. preklopite pancerote, a krajeve pritisnite viljuškom kako se ne bi otvorile tokom pečenja. Stavite ih na pleh prethodno obložen pek-papirom i svaku pancerotu premažite žumancetom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
(Super recepti)
BONUS VIDEO:
HIT RECEPT SA PALAČINKAMA: Preukusna brza torta
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TRADICIONALNO JELO FRANCUSKE KUHINjE: Cordon bleu, meso se lepi za prste
14. 02. 2024. u 13:21

AKO ŽELITE DA NAPRAVITE UKUSAN DORUČAK: Domaća tortilja punjena pršutom i sirom
12. 02. 2024. u 08:00

PUTIN NA SASTANKU IZDAO NAREĐENjE VOJSCI: Zarobljene u Kursku tretirajte kao teroriste, hitno oslobodite čitavu teritoriju!
RUSKI predsednik Vladimir Putin održao je sastanak na jednom od komandnih mesta grupe Kursk, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je na sastanak stigao u vojnoj uniformi.
12. 03. 2025. u 20:09

ŠVAJCARSKI VELTVOHE O PRESUDI DODIKU: Šmit koristi kvazi diktaturu da bi eliminisao nepoželjne političare
ŠVAJCARSKI list Veltvohe je u okviru teksta o aktuelnoj situaciji u BiH, optužio je Nemca Kristijana Šmita da koristi kvazi diktatorsku moć da bi eliminisao nepoželjne političare i upozoravaju Bern kakva ih sudbina čeka ako pristanu na saradnju sa EU.
12. 03. 2025. u 16:03

TRAMPOV UNUK IMA SRPSKO IME: Nosili ga naši slavni vitezovi i vladari - ima jaku simboliku u porodici predsednika SAD
DONALD Tramp Mlađi, sin američkog predsednika, posetio je Beograd radi sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
12. 03. 2025. u 10:36 >> 10:37
Komentari (0)