ODLIČNE ZA UŽINU ILI VEČERU, MOŽETE DA STAVITE SLANI MEKANI SIR: Palačinke od spanaća filovane sirom
PALAČINKE od spanaća filovane sirom su najbolja opcija slanih palačinki, koje pored toga i izgledaju neobično zbog zelene boje koju im daje spanać.
Za palačinke od spanaća možete brzinski da potopite spanać u ključalu vodu i tako blanširanog da ga sitno iseckate. Ili ga izmiksirajte u blenderu sa drugim sastojcima.
Sastojci:
* 120 g običnog brašna
* prstohvat soli
* 280 ml punomasnog mleka
* 50 g seckanih listova bebi spanaća
* kašika putera
* 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
* 200 g mekanog belog sira
Recept za palačinke od spanaća filovane sirom:
Korak 1:
Napravite smesu za palačinke:
Za palačinke od spanaća filovane sirom prvo napravite testo za palačinke, stavite brašno, prstohvat soli, jaje, mleko i spanać u blender i umutite dok smesa ne postane glatka. Pokrijte i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta.
Korak 2:
Pecite palačinke:
Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri i dodajte komadić putera da se istopi. Dodajte šestinu testa za palačinke, vrteći tiganj da biste napravili tanku, ujednačenu palačinku. Stavite palačinku na tanjir i ponovite postupak sa ostatkom smese.
Korak 3:
Nafilujte palačinke:
Kada su pečene, palačinke nafilujte mekanim belim sirom i servirajte. Uživajte u palačinkama od spanaća filovanim sirom!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KANDIDAT ZA RUMUNSKOG PREDSEDNIKA ĐORĐESKU: Ukrajina je izmišljena država, biće podeljena sto posto
KANDIDAT za predsednika Rumunije Kalin Đorđesku izjavio je da je Ukrajina „izmišljena država“ koju će podeliti susedi.
30. 01. 2025. u 13:44
BRITANSKI EKSPERT: Imamo posla sa diletantom – Zelenski ne može da podnese da je kraj
ŠEF ukrajinskog režima Vladimir Zelenski podsvesno ne može da prihvati temu povlačenja ukrajinskih snaga u zoni borbenih dejstava, izjavio je britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris
30. 01. 2025. u 07:58
RASKID POSLE SMRTI PRIJATELjA: Poslednje pojavljivanje Dačićevog sina sa devojkom
NAKON toga Milica se uglavnom sama pojavljivala na raznim događajima, kad je i počelo da se šuška da je njihovoj ljubavi došao kraj, jer ranije nikada nije bio slučaj da se pevačica pojavi sama na javnom mestu.
29. 01. 2025. u 18:41
Komentari (0)