TOLIKO UKUSNA DA JOJ SIGURNO NEĆETE ODOLETI! Svečana pita sa piletinom

Novosti online

08. 01. 2024. u 12:00

OSVAJA već na prvi zalogaj...

ТОЛИКО УКУСНА ДА ЈОЈ СИГУРНО НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Свечана пита са пилетином

Foto Shutterstock

Potrebno:

* mast, 2 kašike

* mleko, 1,5 dl
* voda, 1,5 dl
* so, prstohvat
* brašno, 400 g

Za fil :

* pileći file, 500 g
* luk, 1 glavica
* pečenica u komadu, 80 g
* seckani bosiljak, 1/2 kašičice
* seckani peršun, 1/2 kašičice
* beli luk, 1 čen
* jaja, 2 komada
* rendani parmezan, 40 g
* pavlaka, 1,5 dl
* konjak, 1/2 čašice
* senf, 1 kašičica
* ulje, 2 kašike
* so, po ukusu


Priprema:

- Rastopite mast sa mlekom, vodom i prstohvatom soli, dodajte u brašno i zamesite testo.

Uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na pola sata.

- Propržite crni i beli luk na ulju, uspite dve kašike vode i dinstajte dok tečnost ne ispari. Pojačajte vatru, dodajte kockice piletine i pečenice i pržite 3-4 minuta.

- Posolite, zalijte konjakom, a kad konjak ispari dodajte pavlaku. Posle pet minuta dodajte bosiljak i peršun. U prohlađenu masu umešajte jaja i sir.

- Razvucite 2/3 testa na debljinu od 3-4 milimetra i prebacite u podmazanu tepsiju.

Izbockajte dno viljuškom, premažite senfom i sipajte fil. Pokrijte površinu preklapajući trakama od preostalog testa.

- Pecite 45 minuta na 180 stepeni. Secite na parčad željene veličine i poslužite.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

RAFA NE ZASLUŽUJE OVAKAV OPROŠTAJ: Nadalov trener uputio teške reči organizatorima turnira