GOTOVA ZA 15 MINUTA, PREUKUSAN I JEDNOSTAVAN RUČAK: Posna pasta sa pečurkama, za celu porodicu
KADA nemate vremena, posna pasta sa pečurakama je idealna opcija za ručak .
Posna pasta sa pečurkama je ukusno jelo koje kombinuje testeninu s bogatom i aromatičnom smesom šampinjona, povrća i začina.
Za dodatni miris i svežinu, možete je posuti svežim seckanim peršunom pre posluživanja. Pasta sa šampinjonima je izvrsna opcija za sve ljubitelje ukusnih, biljnih obroka.
Potrebno:
* 1 pakovanje špageta
* 2-3 kašike maslinovog ulja
* 30 g putera
* 1 crni luk
* 2-3 čena belog luka
* 400 g pečuraka
* 240 ml bujona od povrća
* 350 ml posne pavlake za kuvanje
* 1 kašičica timijana
* 1/4 kašičice muškatnog oraščića
* 3-4 kašike seckanog peršuna
Priprema:
Stavite špagete da se kuvaju, a u međuvremenu istopite puter sa maslinovim ulje i dodajte sitno seckani crni luk. Pržite par minuta, a onda dodajte i sitno seckani beli luk.
Posle minut dodajte seckane pečurke, posolite, pobiberite i pospite timijanom. Zatim sipajte sipajte bujon, posnu pavlaku za kuvanje, malo biljnog sira i muskatni oraščić.
Kada krene da vri dodajte oceđenu testeninu i promešajte. Ukrasite peršunom, prijatno!
(StvarUkusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEODOLjIVO PODSEĆA NA RUSKU SALATU: Obrok salata, bogatog ukusa
09. 12. 2023. u 07:00
PREDJELO ZA DECEMBARSKE DANE: Čuvena begova čorba sa kurkumom
09. 12. 2023. u 14:56
SLAVSKA SALATA SA RIBOM I CVEKLOM: Neverovatna zamena za rusku salatu
08. 12. 2023. u 16:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)