LAŽNA GIBANICA SA ZELJEM I PIRINČEM: Sočna pita sa raskošnim nadevom - savršena je za post
SLEDEĆE nedelje počinje Božićni post, ali to ne znači da morate da se odreknete ukusne hrane.
Naš predlog je da za doručak ili večeru napravite odličnu posnu pitu koja savršeno kombinuje ukus zelja, krompira, pirinča i koprive.Nije nimalo komplikovana, priprema se kao gibanica i peče svega 20 minuta.
Sastojci:
kore za pitu
zelje
kopriva
2 krompira
1 šoljica pirinča
2 mlada luka
1/2 kesica praška za pecivo
Priprema:
Stavite pirinač da se kuva, pa na pola kuvanja dodajte krompir isečen na sitne kockice, kao i mladi luk. Zelje i koprivu obarite, pa procedite i iseckajte. Dodajte u šerpu sa pirinčem. Sipajte malo vode i kuvajte dok pirinač ne bude spreman. Nemojte da preterujete sa vodom. Posolite, pobiberite i dodajte još neki začin po želji, pa pospite praškom za pecivo.
Na dno tepsije stavite dve kore, pa sledeću zgužvajte i umočite u smesu sa pirinčem. Ređajte u pleh dok ne ostane samo jedna, a njom prekrijte sve. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAPRAVITE NAJBOLjI KUPUS RIBANAC: Recept za praktičniju manju količinu
24. 11. 2023. u 11:00
KIFLICE SA JABUKAMA: Meke kao duša, a testo uspeva bukvalno svima (VIDEO)
23. 11. 2023. u 20:30
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)