PROJA S BROKOLIJEM: Zdrav obrok koji se pravi brzo i lako
PROJA sa brokolijem je savršen obrok.
Mafini mogu da se spreme za doručak, užinu, ali i večeru, a gotovi su očas posla.
Sastojci:
3 jajeta
1 jogurt
1 čaša kisele vode
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
12 kašika kukuruznog brašna
4 kašike pšeničnog brašna
2 kašičice soli
1 srednja glavica brokolija
Priprema:
1. Dobro umutiti belanca, dodavati jedno po jedno žumance i ostale sastojke, osim brokolija.
2. Brokoli obariti u slanoj vodi, ostaviti da se skroz ohladi i ocedi na papirnoj salveti, pa ga razdvojiti na cvetove i svaki blago uvaljati u brašno da ne bi potonuo u testu za proju.
3. Pripremljenu smesu dopola sipati u kalupe za proju, u sredinu svakog staviti cvet brokolija i još malo dopuniti smesom da prekrije brokoli (ne do vrha jer će proja narasti).
4. Peći u rerni na 200 stepeni 10 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko 25 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)