MEKANI MAFINI SA KREM SIROM KOJE SVI OBOŽAVAJU: Spremite božanstven doručak za samo 15 minuta

Tatjana Marković

26. 10. 2023. u 07:00

MAFINI su omiljeni gotovo svima nama, bilo da ih pravite u slanoj ili slatkoj varijanti.

МЕКАНИ МАФИНИ СА КРЕМ СИРОМ КОЈЕ СВИ ОБОЖАВАЈУ: Спремите божанствен доручак за само 15 минута

Foto: pixabay

Lako se prave, a omiljene sastojke koje ćete dodati u njih možete sami da birate, zato pustite mašti na volju, kombinacije su razne. Mi vam donosimo naš omiljeno recept za one sa krem sirom, koji mogu da budu savršena večera ili doručak. A možete dodati i pečenicu, šunku, slaninicu, masline, šta god vam padne na pamet.

Ukus će biti sjajan, provereno!

Sastojci:

1 i po šoljica mleka
6 kašika rastopljenog maslaca (može i 3 kašike masti)
2 jaja
1 i po šoljica belog brašna
1 i po šoljica palente
2 kašike praška za pecivo
200 g sira po izboru
susam

Foto: pixabay

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U veliku činiju izmešajte mleko, jaja i rastopljeni maslac. Dodajte brašno, palentu, prašak za pecivo, so i šećer. Ukoliko želite možete da dodate sir odmah, ali isto možete u svaki kalup za mafinu da naknadno stavite kockice sira.

Kada sve dobro izmešate stavite smesu u kalup za mafine (ne zaboravite sir), pospite ih susamom, a zatim pecite od 15 do 20 minuta. Možete ih poslužiti uz mleko, jogurt ili kefir.

Prijatno!

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEOČEKIVANO: Alkaraz se odlučio na nesvakidašnji potez pred Australijan open (FOTO)