PITA SA SIROM I SMOKVAMA. Neodoljiv spoj ukusa
Na pijacama ima smokava sa zelenom i tamnoljubičastom kožicom, a obe su slatke kao med. Ne propustite sezonu da sa svežim smokvama ispečete fine kolače
Sastojci
ZA TESTO:
- oštro brašno 200 g
- šećer 90 g
- maslac 110 g
- žumance 2
- aroma vanile 1 kašičica
- voda 2 kašike
- so 1/4 kašičice
ZA FIL:
- badem 100 g
- šećer 75 g
- maslac 60 g
- belance 2
- smokve desetak svežih
Kako pripremiti
Pomešajte brašno, šećer i so, dodajte komadiće maslaca i izmrvite. Umešajte žumanca, vanilu i vodu, pa sve dobro sjedinite. Ohladite testo u frižideru. Rastanjite testo u kalupu i vratite u frižider. Umutite bademe, šećer, maslac i belanca dok ne dobijete kompaktan krem. Premažite testo kremom, odozgo složite isečene smokve i pecite oko pola sata na 200 stepeni.
(recepti.zena.blic)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TURSKA PISMO PITA: Mekano i vazdušasto testo puno ukusnog fila, topi se u ustima
05. 09. 2023. u 22:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (1)