KIFLICE SA KISELOM PAVLAKOM - NAJLEPŠE KOJE STE IKAD PROBALI: Toliko su mekane i sveže da uvek svi traže zalogaj više
Recept za kiflice sa kiselom pavlakom bi trebalo svaka domaćica da ima u svojoj svesci sa receptima, jer svakoga oduševljavaju na prvi zalogaj.
Neophodni sastojci za kiflice:
- 250 ml toplog mleka
- 10 g suvog kvasca
- 2 ravne kašike šećera
- 1 jaje
- 125 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 550 g brašna tip 400
- 1 čaša kisele pavlake 20% mm
Za premazivanje:
- Malo mleka
- 1 razmućeno jaje
- Susam za posipanje
Toplo mleko, suvi kvasac i 2 ravne kašike šećera pomešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Potom sjedinite jaje, ulje i so. Dodati u ovu smesu mleko sa kvascem i postepeno dodavati brašno. Umesiti testo. Malo staviti na njega ulja kako se ne bi lepilo na posudu. Ostaviti da odmori 10 minuta i ponovo ga premesiti. Kada udvostruči svoju veličinu, premesiti testo. Podeliti na 2 jednaka dela.
Lakše ćemo rastanjiti testo ukoliko sa jedne strane stavimo malo ulja. Krug podeliti na 16 jednakih trouglova i na svaki staviti kašičicu kisele pavlake. Zarolati kiflice i staviti u pleh sa pek papirom. Premazati sa malo mleka i ostaviti da rastu 15 minuta. Kada porastu premazati ih razmućenim jajetom i posuti susamom. Peći na 200°C dok ne porumene.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09
NAJVAZDUŠASTIJE POSNE MEKIKE KOJE STE IKADA PROBALI: Gotove su za 15 minuta
17. 08. 2023. u 08:00
NEĆETE IM ODOLETI: Sečene kifle - testo meko kao pena! (VIDEO)
15. 08. 2023. u 20:36
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)