TURSKA PITA OD HLEBA KOJA SE PRAVI U JEDNOM SUDU: Savršena večera od namirnica koje imate u frižideru

04. 09. 2023. u 11:44

Turska pita od hleba je savršena večera iz jedne posude koju bi, pri poseti ovoj orijentalnoj zemlji, bilo greh ne probati.

ТУРСКА ПИТА ОД ХЛЕБА КОЈА СЕ ПРАВИ У ЈЕДНОМ СУДУ: Савршена вечера од намирница које имате у фрижидеру

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • 1/2 belog hleba
  • 200 ml mleka
  • 200 g kisele pavlake
  • 5 jaja
  • 150 g gauda sira
  • 200 g kuvane šunke
  • 2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • svežanj svežeg bosiljka

Priprema:

Isecite hleb na kockice veličine otprilike dva centimetra pa ga stavite u duboku posudu i prelijte mlekom kako bi omekšao.

Iseckajte kuvanu šunku na sitne komadiće i narendajte 150 grama gaude. U dubljoj posudi sjedinite jaja, kiselu pavlaku, so i biber, pa sve zajedno dobro promešajte. Dodajte kuvanu šunku i gaudu pa još jednom promešajte sastojke.

Pripremljeni nadev sjedinite s hlebom i mlekom pa mešajte dok se sastojci ne povežu. Smesu stavite u pleh za pečenje pa dodajte preostalih 50 grama gaude i pecite pitu 30 minuta na 200 stepeni.

Iseckajte bosiljak i pospite ga preko pite, pričekajte da se ohladi i uživajte u svojoj turskoj poslastici od koje će mirisati cela kuhinja.

Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NEĆEMO SAZNATI PRAVU ISTINU: Sabalenka progovorila o dopingu