POGAČA PUNJENA PUTEROM I PAVLAKOM: Veoma je mekana, a ukusnija je od bilo koje iz pekare

Novosti online

17. 08. 2023. u 13:51

Mekana pogača sa puterom i pavlakom ima neodoljiv ukus. Idealan je izbor za sve obroke, a deca će je obožavati. Veoma jednostavno se priprema, a izgleda božanstveno.

ПОГАЧА ПУЊЕНА ПУТЕРОМ И ПАВЛАКОМ: Веома је мекана, а укуснија је од било које из пекаре

Foto: Jutjub/Printskrin/Aurora recepti

Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 8 g suvog kvasca
  • 1 jaje
  • 100 ml ulja
  • 2 kašičice soli
  • 300 ml mleka
  • 200 g pavlake
  • 1 kašičica šećera
  • 100 g putera
  • žumance za premazivanje
  • mak za posipanje

Priprema:

U posudu staviti mleko, kvasac i šećer pa promešati i ostavitii da odstoji pet minuta. Nakon toga dodati jaje, ulje i postepeno uz mešanje dodavati brašno. Sipati so i mesiti testo. Testo ostaviti da naraste, oko 15 minuta. Podeliti testo na četiri dela i oblikovati u lopte. Uzeti prvu loptu i razvući je oklagijom, a zatim premazati puterom i skloniti sa strane. Razvući drugu loptu i staviti je preko prve, a zatim premazati pavlakom u debljem sloju. Razvući i treću loptu, pa staviti preko već složenih i razvučenih, pa premazati puterom. Zatim razvući četvrtu, poslednju loptu i staviti preko ostalih i lepo je spojiti sa prvim slojem, da bi se zatvorio fil.

Staviti pogaču u tepsiju, a zatim nožem formirati zvezdu (ne pritiskati nožem skroz do kraja). Pogaču premazati žumancetom i posuti makom. Staviti da se peče na 200 stepeni, oko 30 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti