POGAČA PUNJENA PUTEROM I PAVLAKOM: Veoma je mekana, a ukusnija je od bilo koje iz pekare
Mekana pogača sa puterom i pavlakom ima neodoljiv ukus. Idealan je izbor za sve obroke, a deca će je obožavati. Veoma jednostavno se priprema, a izgleda božanstveno.
Sastojci:
- 600 g brašna
- 8 g suvog kvasca
- 1 jaje
- 100 ml ulja
- 2 kašičice soli
- 300 ml mleka
- 200 g pavlake
- 1 kašičica šećera
- 100 g putera
- žumance za premazivanje
- mak za posipanje
Priprema:
U posudu staviti mleko, kvasac i šećer pa promešati i ostavitii da odstoji pet minuta. Nakon toga dodati jaje, ulje i postepeno uz mešanje dodavati brašno. Sipati so i mesiti testo. Testo ostaviti da naraste, oko 15 minuta. Podeliti testo na četiri dela i oblikovati u lopte. Uzeti prvu loptu i razvući je oklagijom, a zatim premazati puterom i skloniti sa strane. Razvući drugu loptu i staviti je preko prve, a zatim premazati pavlakom u debljem sloju. Razvući i treću loptu, pa staviti preko već složenih i razvučenih, pa premazati puterom. Zatim razvući četvrtu, poslednju loptu i staviti preko ostalih i lepo je spojiti sa prvim slojem, da bi se zatvorio fil.
Staviti pogaču u tepsiju, a zatim nožem formirati zvezdu (ne pritiskati nožem skroz do kraja). Pogaču premazati žumancetom i posuti makom. Staviti da se peče na 200 stepeni, oko 30 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VODENIČARSKA KUKURUZNA POGAČA: Slojevi od mekog zlatnog testa, a između puna sira
14. 08. 2023. u 13:14
SLATKA POGAČA: Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
16. 08. 2023. u 21:00
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)