POGAČA PUNJENA PUTEROM I PAVLAKOM: Veoma je mekana, a ukusnija je od bilo koje iz pekare
Mekana pogača sa puterom i pavlakom ima neodoljiv ukus. Idealan je izbor za sve obroke, a deca će je obožavati. Veoma jednostavno se priprema, a izgleda božanstveno.
Sastojci:
- 600 g brašna
- 8 g suvog kvasca
- 1 jaje
- 100 ml ulja
- 2 kašičice soli
- 300 ml mleka
- 200 g pavlake
- 1 kašičica šećera
- 100 g putera
- žumance za premazivanje
- mak za posipanje
Priprema:
U posudu staviti mleko, kvasac i šećer pa promešati i ostavitii da odstoji pet minuta. Nakon toga dodati jaje, ulje i postepeno uz mešanje dodavati brašno. Sipati so i mesiti testo. Testo ostaviti da naraste, oko 15 minuta. Podeliti testo na četiri dela i oblikovati u lopte. Uzeti prvu loptu i razvući je oklagijom, a zatim premazati puterom i skloniti sa strane. Razvući drugu loptu i staviti je preko prve, a zatim premazati pavlakom u debljem sloju. Razvući i treću loptu, pa staviti preko već složenih i razvučenih, pa premazati puterom. Zatim razvući četvrtu, poslednju loptu i staviti preko ostalih i lepo je spojiti sa prvim slojem, da bi se zatvorio fil.
Staviti pogaču u tepsiju, a zatim nožem formirati zvezdu (ne pritiskati nožem skroz do kraja). Pogaču premazati žumancetom i posuti makom. Staviti da se peče na 200 stepeni, oko 30 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VODENIČARSKA KUKURUZNA POGAČA: Slojevi od mekog zlatnog testa, a između puna sira
14. 08. 2023. u 13:14
SLATKA POGAČA: Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
16. 08. 2023. u 21:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)