MANASTIRSKA, POSNA PITA NA VODI: Nema sočnije i ukusnije, a gotova je za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za posnu pitu na vodi, koja je veoma izdašna i sočna.
Sastojci:
- 500 g gotovih kora za pitu
- 500 ml sos od paradajza
- 2 čena bela luka
- 6 glavica mladog crnog luka
- 800 g šampinjona
- 2 šoljice pirinča (obarenog)
- So, biber, suvi bosiljak
Priprema:
Sipati u tiganja sos od paradajza i dodati iseckati beli i crni luk i pržiti na tihoj vatri, pa dodati iseckane šampinjone. Dodati pirinač i začine, pa promešati i ostaviti da se ohladi. Tepsiju obložiti pek-papirom, pa preko njega premazato sos od paradajza, a zatim staviti koru. Koru poprskati sosom, a preko nje staviti drugu koru (takođe poprskati sosom), pa sipati fil, pa ponavljati postupak do kraja. Premazati je paradajz sosom i staviti da se peče na 200 stepeni, oko 20 minuta.
Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)