RECEPT ZA NAJLEPŠU GIBANICU: Hrskava i puna fila, sve domaćice će vam pozavideti
Tradicionalna gibanica sa sirom priprema se sa svega nekoliko sastojaka, a ovo je najlepši recept. Najbolji recept za gibanicu je onaj koji ćete jednostavno spremiti i koji će vašim nepcima pružiti apsolutno zadovoljstvo pri svakom zalogaju. Za tradicionalanu pripremu ove pite potrebno vam je svega nekoliko sastojka, malo umeća i volje, te će se pred vama naći prava gibanica kojoj će retko ko odoleti!
Sastojci:
- 500 g kora za gibanicu
- 350 g sira
- 3 jajeta
- 100 ml jogurta
- 150 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- 1 kašika ulja
- 1/2 šoljice vode
Priprema:
Ulupati jaja, dodati sir, jogurt i ulje, pa sve dobro izmešati. Dodati i kiselu vodu. U pola šoljice vode staviti 1 kašiku ulja, promešati. Time premazati prve dve i poslednje dve kore.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje ili premazati uljem.
Staviti jednu koru, poprskati je mešavinom vode i ulja, staviti i drugu koru, opet malo vode i ulja. Dve kore zguzvati, utopiti ih u fil pa staviti u tepsiju, jednu pored druge. Preko staviti koru, da joj ne izlaze ćoškovi iz tepsije. Pa opet dve utopljene u fil pa jedna preko i tako dok se ne utroši sav materijal. Završiti sa dve suve kore, premazati ih mešavinom vode i ulja.
Peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U toku pečenja smanjivati temperaturu (do 150 stepeni stepeni). Kad je gotova ostaviti da se prohladi pa seći na parčiće željene veličine i služiti.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ROLAT OD TIKVICA: Nikad ih više nećete jesti na drugačiji način - prelepo jelo
12. 08. 2023. u 19:00
NOVO RUSKO ORUŽJE NA FRONTU U UKRAJINI: Izaziva zastrašujuću štetu, a ima samo jedan cilj
RUSIJA je nedavno počela da proizvodi termobarične bespilotne letelice koje će se koristiti uz bespilotne letelice-mamce u Ukrajini, a koje su u stanju da nanesu ozbiljnu štetu civilima, otkrila je istraga Asošiejted presa (AP).
16. 11. 2024. u 20:23
"PRONAĆI ĆU I UNIŠTIĆU IH SVE" Hitno se oglasio Ilon Mask, reagovala i Zaharova
AMERIČKI biznismen Ilon Mask saopštio je putem društvene mreže da će „pronaći i uništiti“ sve one koji ga optužuju za kontakte sa Moskvom.
16. 11. 2024. u 16:18
"TERALI SU ME DA RADIM JUTARNjI PROGRAM, NASILNO - PO KAZNI": Olivera Kovačević o karijeri na RTS-u
VODITELjKA Olivera Kovačević je o svojim počecima, izazovima u poslu, o tome zašto ponekad poželi da bude vikinška ratnica, kao i o svemu što joj daje snagu i inspiraciju.
17. 11. 2024. u 09:28
Komentari (0)