DANAS IZ BAKINE KUHINJE ZA SVE SLADOKUSCE: Burek od jabuka (VIDEO)

Novosti online

09. 08. 2023. u 09:00

UMESTO jabuka možete koristiti neko drugo voće ili povrće, pa napravite slan burek.

ДАНАС ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ ЗА СВЕ СЛАДОКУСЦЕ: Бурек од јабука (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

BAKINA KUHINjA - burek - pita sa jabukama prsti da se ližu!

BUREK OD JABUKA - potrebno je:

500 g tankih kora
4 velike jabuke
ulje
30-50 ml kisele vode

Priprema:

U činiju sipajte kiselu vodu i ulje i dobro izmešajte. Jabuke izrendati i zasladiti po želji. Pleh 24 cm prečnika premažite uljem ili obložite pek-papirom.

BUREK OD JABUKA - priprema:

Na dno stavite tri kore i poprskajte vodom i uljem. Koru sledeću poprskajte uljem i vodom, pobacajte malo jabuka pa je saviti kao harmoniku i ređati po tri u redu pa preko toga isto tako do kraja. Pokriti sa dve prazne kore, peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta. Istresti naopako na dasku i služiti toplo.

                                    Za još recepata zapratite nas na Vajberu

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

TOTALNO NEVEROVATNO: Otkrivena evidencija! Evo kako je Nikola Jokić trenirao kao klinac