ŠTAPIĆI SA CIMETOM: Hrskava poslastica od četiri sastojka! (RECEPT/VIDEO)

Novosti online

05. 07. 2023. u 13:00

HRSKAVI i punog ukusa, štapići sa cimetom su ukusna grickalica koju možete jesti ceo dan!

ШТАПИЋИ СА ЦИМЕТОМ: Хрскава посластица од четири састојка! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 2 lista lisnatog testa 
  • 1/4 šolje putera (rastopljenog)
  • 1 šolja šećera
  • 2 kašičice cimeta

Priprema: 

1) Razvite lisnato testo u pravougaonik. Premažite maslacem dok se sve ne pokrije, ne mora biti gusto, samo proverite da li je sve pokriveno.

2) Pospite smešu šećera cimeta, tako da prekriva celu površinu testa.

3) Prekrijte drugim testom i premažite sa više maslaca, opet ne mora biti gusto, samo pazite da je površina pokrivena. Pospite još cimeta i šećera.

4) Rezačem za picu ili nožem isecite svoje pecivo na trake od oko 2-3 cm, a možete i tanje ako želite. Uvrnite trake što čvršće. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici od 200 stepeni, oko 20 minuta dok ne postanu zlatne i hrskave, izvadite na rešetku da se ohladi.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ALTA BANKA PROSLAVILA SLAVU SVETOG ARHANGELA MIHAILA: Tradicija u cilju očivanja vrednosti