POSNA MONAŠKA punjena pogača: Obrok kojem nema mane - Rastresito testo i bogat fil koji se topi u ustima

17. 06. 2023. u 17:21

TOKOM posta najveći problem je osmisliti posni doručak, zato vam donosimo ideju za manastirsku pogaču

ПОСНА МОНАШКА пуњена погача: Оброк којем нема мане - Растресито тесто и богат фил који се топи у устима

Foto: Youtube printscreen/ Kuhinja Valentina Mašković

POSNA MANASTIRSKA POGAČA - sastojci za testo:

500-600grama brašna

2 male kašičice soli
1 kašičica šećera
25gr kvasca
50 ml ulja
300ml vode

POSNA MANASTIRSKA POGAČA - sastojci za fil:

4-5 šargarepe
1/2 svež kupus
2 paprike
200 ml sosa od paradajza
malo ulja i začina

POSNA MANASTIRSKA POGAČA - priprema testa:

Od brašna, soli, šećera, kvasca i vode umesite glatko testo koje ćete podeliti na 2 jednaka dela. Ostavite da odstoji pa onda razvaljajte u pleh i filujte.

POSNA MANASTIRSKA POGAČA - fil:

Pravite tako što izrendate šargarepu, sitno iseckate kupus i paprike propržite na ulju i dodate paradajz sos. Punite testo i bockate ga po vrhu, premažete uljem i pečete na 200 stepeni oko pola sata do 40 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA SLAVI: Ukidaju se sankcije koje su Ruse posebno bolele!