PICA PITA SA ĆUFTAMA: Savršen predlog za ukusnu večeru (VIDEO)

Novosti online

02. 04. 2023. u 19:24

ĆUFTE i pica - odličan spoj!

ПИЦА ПИТА СА ЋУФТАМА: Савршен предлог за укусну вечеру (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Kuvarice manje zbori

PICA PITA SA ĆUFTAMA - za testo potrebno je:

600gr brašna

150gr palente
3,5dcl vode
1 dcl ulja
1 kvasac

PICA PITA SA ĆUFTAMA - za ćufte je potrebno:

500gr mešanog mlevenog mesa
so, biber
suvi začin
origano, majčina dušica
500ml paradajz pelata
preko testa: 100gr kačkavalja + izrendani kačkavalj

PICA PITA SA ĆUFTAMA - priprema:

Brašnu dodajte so, palentu, kvasac, vodu, ulje i zamesite testo. Zamešeno testo ostavite da naraste. Mlevenom mesu dodate začine, zamesite kompaktnu smesu i formirate ćufte. U tiganju zagrejete ulje i spustite ćufte.

Kada su ćufte gotove dodate paradajz pelat, origano, majčinu dušicu.

Nadošlo testo podelite na dva dela, prvi stavite u tepsiju i razvučete ga rukama u obliku tepsije, tako uradite i sa drugim. Preko testa stavite 100gr kačkavalja isečenog ili na listiće. Zatim rasporedite ćufte u paradajz sosu preko testa, kačkavalja. Na kraju preko izrendajte kačkavalj. Pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni dok ne porumeni. Prijatno.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

PRONAĐENA ZAMENA ZA OBRADOVIĆA: Monako imenovao novog trenera