PICA PITA SA ĆUFTAMA: Savršen predlog za ukusnu večeru (VIDEO)
ĆUFTE i pica - odličan spoj!
PICA PITA SA ĆUFTAMA - za testo potrebno je:
600gr brašna
3,5dcl vode
1 dcl ulja
1 kvasac
PICA PITA SA ĆUFTAMA - za ćufte je potrebno:
500gr mešanog mlevenog mesa
so, biber
suvi začin
origano, majčina dušica
500ml paradajz pelata
preko testa: 100gr kačkavalja + izrendani kačkavalj
PICA PITA SA ĆUFTAMA - priprema:
Brašnu dodajte so, palentu, kvasac, vodu, ulje i zamesite testo. Zamešeno testo ostavite da naraste. Mlevenom mesu dodate začine, zamesite kompaktnu smesu i formirate ćufte. U tiganju zagrejete ulje i spustite ćufte.
Kada su ćufte gotove dodate paradajz pelat, origano, majčinu dušicu.
Nadošlo testo podelite na dva dela, prvi stavite u tepsiju i razvučete ga rukama u obliku tepsije, tako uradite i sa drugim. Preko testa stavite 100gr kačkavalja isečenog ili na listiće. Zatim rasporedite ćufte u paradajz sosu preko testa, kačkavalja. Na kraju preko izrendajte kačkavalj. Pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni dok ne porumeni. Prijatno.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VELIKA POBEDA RUSA U ČASOVOM JARU: "Izbačeni su, u toku čišćenje stambenih zgrada"
ORUŽANE snage Ruske Federacije izbacile su ukrajinske trupe sa teritorije fabrike vatrostalnih materijala u Časovom Jaru, a neprijatelj je potisnut u privatni sektor. U toku je čišćenje stambenih zgrada u gradu, izjavio je savetnik predsednika DNR-a Igor Kimakovski.
14. 01. 2025. u 10:56
HRVATSKI STRUČNjAK: Poštovanje do neba "Er Srbiji", a vama nesposobnim ološima u Hrvatskoj - sram vas bilo
HRVATSKA ima bitno više avio-putnika nego Srbija. Međutim, Er Srbija je potpuno dominantna u regionu, piše hrvatski vazduhoplovni analitičar i stručnjak Alen Šćurić sa regionalnog portala "Zamaaero", čiji tekst prenosimo u celosti.
14. 01. 2025. u 11:38
OD KOLEGA IZ "POTERE", SAMO MEMED: Zašto "tragači" nisu bili na sahrani?
MILORAD Milinković preminuo je u 60. godini na Božić, u crkvi u Jabukovcu gde je pratio liturgiju.
13. 01. 2025. u 20:59
Komentari (0)