KORAK PO KORAK: Naučite da napravite kiflice sa sirom (VIDEO)

27. 03. 2023. u 12:00

KIFLICE svi volimo da jedemo, a sada učimo kako da ih napravimo

КОРАК ПО КОРАК: Научите да направите кифлице са сиром (ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

KIFLICE svi volimo. Idealne su i za doručak i večeru, a i užinu tokom dana. Današnja inspiracija kod Kuvarice_manje_zbori.

KIFLICE - potrebno vam je:

900 g bršna + 100 g za posipanje
1 svež kvasac
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
250 g margarina
1 žumance
5 dcl mlake vode

KIFLICE - fil:  Feta sir isečen na kockice (onoliko kockica koliko ste napravili trouglova)

KIFLICE - priprema:

Brašno posolite i izmešate. Napravite udubljenje u brašnu i stavite kvasac, šećer i toplu vodu. Ostavite da kvasac nadođe. Kada kvasac proradi dodajte ostatak vode i zamesite testo.

Zamešeno testo ostavite na toplo da naraste. Na radnu površinu pospite malo brašna, stavite nadošlo testo i premesite ga, zatim ga podelite na četiri dela. 

Svaki deo razvučete oklagijom u krug i premažite margarinom. Krugove stavljate jedan na drugi. Zadnji krug ne premazujete. Ostavite testo da odmori. Potom oklagijom razvučete u jedan veliki krug i isecite ga na onoliko koliko vi želite trouglova. Feta sir stavite na deblji kraj i urolate sve. 

Gotove kifle premažite žumancetom i posolite morskom solju. Pecite ih na 220 stepeni dok ne porumene. Prijatno.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAUDIJSKA LIGA JE BOLJA OD FRANCUSKE: Ronaldove reči odjekuju Ostrvom