Možete li da zamislite PITU SA PIRE KROMPIROM? Evo recepta!
KADA ne znate šta ćete sa viškom pire krompira - eto rešenja.
Pita sa pire krompirom - sastojci:
1/2 kg gotovih kora
150 gr sira
2-3 jaja
100 gr kisele pavlake
50 ml ulja
soli, bibera
2 kašike griza
malo praška za pecivo
Za premazivanje:
1 kašika kisele pavlake
1 jaje
Kako se pravi pita sa pire krompirom:
Krompir očistiti, skuvati i izgnječiti, dodati pola ulja, jaja i sve dobro žicom izmešati. Posoliti pobiberiti, dodati sir i pavlaku, zatim griza i sve izjednačiti.
Prvu koru premazati uljem, preko nje drugu koru i nju premazati uljem, pa premazati pireom, zatim treću premazati krompirom, može i četvrta kora da se doda i premaže.
Saviti ivice i staviti u pleh obložen pek papirom. Malo pavlake kisele razmutiti, dodati jaje i malo ulja pa time premazati kore. Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Fina hrskava sjajna za doručak večeru ili užinu.
Prijatno...
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
OD DODIKA DO ESTRADE: Ko je sve od poznatih bio kod patrijarha Porfirija na slavi? Na čelu stola poznata pevačica (FOTO)
PATRIJARH Porfirije proslavio je drugi dan slave Svetog Jovana Krstitelja, a pored dece sa KiM, prisutne su bile i mnoge poznate ličnosti.
24. 01. 2025. u 10:33 >> 10:43
Komentari (0)