ODUŠEVITE GOSTE ZDRAVIM GRICKALICAMA: Recept za šarene slane štapiće
OVA UKUSNA slana grickalica izmamiće osmehe na licu vaših prijatelja kad otkriju da je u svakom štapiću samo - biljni začin.
Nema osobe koja ne voli kada se popodne opusti na kauču uz dobar film ili utakmicu, sa ukusnim grickalicama u rukama.
Industrijske grickalice sa sobom donose mnogo masti i veliku količnu kalorija. Domaće grickalice, sa druge strane, mnogo su zdravije i u zavisnosti od kombinacije začina, mogu se konzumirati i u vreme posta i strogih dijeta.
Možda će vam u početku delovati neobično, ali u pitanju su zapravo sjajne kombinacije ukusa.
Domaće grickalice - sastojci:
* 600 grama brašna
* 35 grama kvasca
* 200 mililitara ulja
* 300 mililitara kisele vode (ili 300 mililitara vruće vode)
* pola kesice praška za pecivo
* so
* biljni začin (začin "C")
* origano
* aleva paprika
Domaće grickalice - priprema:
Razmutiti kvasac u kiseloj vodi i ostaviti da odstoji 10 minuta, da kvasac nadođe. Sipati prašak za pecivo, ulje i mešati kašikom uz lagano dodavanje brašna.
Kada se umuti testo, razvući oklagijom i formirati kore debljine oko 1 centimetar. Ne treba da nadođe testo.
Posuti biljni začin, origano i alevu papriku, po kašičicu Malo utapkati, utrljati začine u testo. Rezati štapiće, savijati i peći.
Peći u rerni na 180 stepeni dok štapići ne porumene.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DOMAĆE KIFLICE SA SIROM: Recept koji će vas oduševiti (VIDEO)
29. 01. 2023. u 18:21 >> 07:28
PITA OD SPANAĆA ZA PREDJELO: Jednostavno i ukusno jelo od gotovih kora
29. 01. 2023. u 16:20
MINI-PICE GOTOVE ZA POLA SATA: Brzo jelo iz rerne kao predlog za večeru (RECEPT)
27. 01. 2023. u 13:37
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (1)