ODUŠEVITE GOSTE ZDRAVIM GRICKALICAMA: Recept za šarene slane štapiće

Новости онлине

01. 02. 2023. u 14:29

OVA UKUSNA slana grickalica izmamiće osmehe na licu vaših prijatelja kad otkriju da je u svakom štapiću samo - biljni začin.

ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ ЗДРАВИМ ГРИЦКАЛИЦАМА: Рецепт за шарене слане штапиће

Foto: A. M.

Nema osobe koja ne voli kada se popodne opusti na kauču uz dobar film ili utakmicu, sa ukusnim grickalicama u rukama.

Industrijske grickalice sa sobom donose mnogo masti i veliku količnu kalorija. Domaće grickalice, sa druge strane, mnogo su zdravije i u zavisnosti od kombinacije začina, mogu se konzumirati i u vreme posta i strogih dijeta.

Možda će vam u početku delovati neobično, ali u pitanju su zapravo sjajne kombinacije ukusa.

Foto: A. M.

 

Domaće grickalice - sastojci: 

* 600 grama brašna
* 35 grama kvasca
* 200 mililitara ulja
* 300 mililitara kisele vode (ili 300 mililitara vruće vode)
* pola kesice praška za pecivo
* so
* biljni začin (začin "C")
* origano
* aleva paprika

Domaće grickalice - priprema:

Razmutiti kvasac u kiseloj vodi i ostaviti da odstoji 10 minuta, da kvasac nadođe. Sipati prašak za pecivo, ulje i mešati kašikom uz lagano dodavanje brašna.

Kada se umuti testo, razvući oklagijom i formirati kore debljine oko 1 centimetar. Ne treba da nadođe testo.

Posuti biljni začin, origano i alevu papriku, po kašičicu Malo utapkati, utrljati začine u testo. Rezati štapiće, savijati i peći.

Peći u rerni na 180 stepeni dok štapići ne porumene.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca