PITA OD SPANAĆA ZA PREDJELO: Jednostavno i ukusno jelo od gotovih kora

Novosti online

29. 01. 2023. u 16:20

Izblanširajte blitvu ili spanać. Jaja umutite sa jogurtom, dodajte ulje, kiselu vodu, brašno, prašak za pecivo i posolite po ukusu.

ПИТА ОД СПАНАЋА ЗА ПРЕДЈЕЛО: Једноставно и укусно јело од готових кора

Foto: Profimedia

Posebno pomešajte sir i blitvu ili spanać i posolite po želji. Pleh podmažite uljem, stavite koru, premažite je prvim filom, stavite preko drugu koru, pa premažite drugim filom. Ponovite postupak, dok ne utrošite sav materijal. Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta, dok lepo ne porumeni.

Potrebno je:

  • 300 g blitve ili spanaća
  • 500 g kora za pitu
  • 3 jajeta nčaša jogurta
  • čaša ulja nčaša kisele vode
  • čaša brašna nprašak za pecivo
  • 200 g sira
  • so
  • biber

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUPERŠUT OTVARA VRATA HUMANOSTI – „POGLED SRCEM“ STIGAO I DO „ANĐELA“ IZ UŽICA