PITA OD SPANAĆA ZA PREDJELO: Jednostavno i ukusno jelo od gotovih kora
Izblanširajte blitvu ili spanać. Jaja umutite sa jogurtom, dodajte ulje, kiselu vodu, brašno, prašak za pecivo i posolite po ukusu.
![ПИТА ОД СПАНАЋА ЗА ПРЕДЈЕЛО: Једноставно и укусно јело од готових кора ПИТА ОД СПАНАЋА ЗА ПРЕДЈЕЛО: Једноставно и укусно јело од готових кора](/data/images/2023-01-09/306635_profimedia-0546856038_fmob.jpg)
Foto: Profimedia
Posebno pomešajte sir i blitvu ili spanać i posolite po želji. Pleh podmažite uljem, stavite koru, premažite je prvim filom, stavite preko drugu koru, pa premažite drugim filom. Ponovite postupak, dok ne utrošite sav materijal. Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta, dok lepo ne porumeni.
Potrebno je:
- 300 g blitve ili spanaća
- 500 g kora za pitu
- 3 jajeta nčaša jogurta
- čaša ulja nčaša kisele vode
- čaša brašna nprašak za pecivo
- 200 g sira
- so
- biber
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
![PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANJEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANJEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANjEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice
UČESNICI Minhenske bezbednosne konferencije slušali su govor potpredsednika SAD Džej-Di Vensa gotovo bez aplauza, pokazuje snimak prenosa njegovog nastupa na sajtu Bele kuće.
14. 02. 2025. u 17:34
![OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći
JASNA Bošnjaković, pevačica i nekadašnja učesnica šoua „Nikad nije kasno“, preminula je iznenada u 48. godini, na putu ka bolnici.
12. 02. 2025. u 16:05
![POSLE RASKIDA: Brega pesmu Bitanga i princeza posvetio čuvenoj LEPOTICI (FOTO) POSLE RASKIDA: Brega pesmu Bitanga i princeza posvetio čuvenoj LEPOTICI (FOTO)](/data/images/2023-12-05/430074_71545-goran-bregovic-foto-ata-imagas-2-ig_kf.jpg?time=1739691266)
POSLE RASKIDA: Brega pesmu "Bitanga i princeza" posvetio čuvenoj LEPOTICI (FOTO)
BILI su par za kojim su se svi okretali.
16. 02. 2025. u 08:34
Komentari (0)