POSNE KIFLICE SA SPANAĆEM: Jednostavan recept za bilo koje doba dana

Новости онлине

20. 12. 2024. u 07:00

Domaće kiflice mekane kao pamuk i neverovatno ukusne.

ПОСНЕ КИФЛИЦЕ СА СПАНАЋЕМ: Једноставан рецепт за било које доба дана

Foto Shutterstock

Sastojci:

Za testo:
  • 500 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 šolja biljnog mleka
  • 1/2 šolje ulja

Za fil:

  • ulje za prženje
  • 200 g svežeg spanaća
  • 200 g tofu sira
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Pomešajte najpre suve sastojke: brašno, prašak za pecivo i so.
U to dodajte ulje i biljno mleko, pa zamesite glatko testo i pokrijte krpom. Neka odstoji oko pola sata.
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni i beli luk, pa tome dodajte sitno seckan i dobro oceđen spanać, pa propržite.
Dodajte tofu sir, so i biber, pa pržite dok se lepo ne sjedini.
Razvucite testo u krug, isecite ga na trouglove i u svaki dodajte kašikom malo fila, pa motajte kiflice.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko 20-25 minuta.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI IKADA MINI ACEMAN: Urbani trendseter moćnih performansi