MAĐARSKA POSLASTICA KOJU CEO SVET OBOŽAVA: Kurtoš kolač, hrskav i ukusan
Kurtoš kolač ćete najčešće videti po ulicama Mađarske, Češke, Austrije za vreme božićnih i novogodišnjih praznika, samo što u svakoj od zemalja gde ga mese i prodaju ima drugačiji naziv. Ovaj neobičan kolač kod nas je prekršten kao odžak kolač zbog specifične pripreme - pečeno testo se stavlja u poseban kalup i dalje peče na jakoj vatri ili žaru.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 20 g svežeg kvasca
- 1 jaje
- 250 ml mleka
- 50 g šećera
- 50 g maslaca
- 500 g brašna
Priprema:
U toplo mleko dodajte kvasac, malo brašna i šećer, i ostavite da kvasac proradi.
Zatim dodajte jaje, ostatak brašna i istopljeni maslac pa umesite testo da bude glatko i ostavite ga oko sat vremena da odstoji pokriveno.
Testo razvucite pa isecite na trake koje ćete namotavati na rolnice koje ste napravili od kartona i folije, samo ih prethodno namažite sa malo ulja.
Koristite se rukama kako bi testo lepo prionilo i spojilo se sa rolnicama.
Kurtoš možete praviti i u slanoj i u slatkoj verziji - ako se odlučite na slanu verziju, testo pospite kimom ili susamom, odnosno, orasima, šećerom, cimetom...
Kurtoše pecite na 200 stepeni dok ne porumene.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KREMASTI SUTLIJAŠ SA PUDINGOM: Neodoljiva poslastica koju morate da isprobate
17. 12. 2024. u 16:00
JAFA KOLAČ: Neodoljiva poslastica koji podseća na najdraži keks (VIDEO)
08. 12. 2024. u 13:00
TORTA NAJLEPŠE ŽELjE: Bogata poslastica koja osvaja srca (VIDEO)
03. 12. 2024. u 13:00
KNEDLE SA DžEMOM I ORASIMA: Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru
21. 11. 2024. u 11:00
JEZIVA PRETNjA MEDVEDEVA: Urednici britanskog lista "Tajms" su legitimna vojna meta
BIVŠI ruski predsednik Dmitrij Medvedev danas je označio urednike britanskog lista "Tajms" kao "legitimnu vojnu metu", reagujući na njihovo pisanje o ubistvu ruskog generala Igora Kirilova, preneli su britanski mediji.
19. 12. 2024. u 09:50
UTICAJ OREŠNIKA NA LONDON: Ruski ambasador – Naterani su da zauzmu uravnoteženiji stav
LANSIRANjE ruske balističke rakete srednjeg dometa „orešnik“ na teritoriju Ukrajine nateralo je London da zauzme uravnoteženiji stav po pitanju izvođenja napada oružjem dugog dometa u dubinu ruske teritorije, izjavio je ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Andrej Kelin.
18. 12. 2024. u 17:25
TRAMPOVA NOVA FRIZURA: Mreže se usijale od komentara - rasprave zbog zalizane kose (VIDEO)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp zbog jednog snimka postao je tema brojnih rasprava. Na X-u (bivšri Tviter) se, naime, pojavio snimak koja ga prikazuje sa novom frizurom.
19. 12. 2024. u 08:37
Komentari (0)