POSNA PROJA ZA UKUSNI DORUČAK: Provereno najbolji recept, sa njom nema greške
Vreme je posta, kada domaćice u kuhinji pripremaju posnu hranu, što slaniše, što slatkiše, i niko ne može da im odoli jer ukus je jedinstven, iako u njima nema mrsnih sastojaka.
Takva je i posna proja, za koju mnogi smatraju da nije ista kao kad u nju ubacimo jaja i jogurt, ali recept za ovu posnu proju je predivan i isprobaćete odmah prvom prilikom.
Sastojci:
- 3 šolje kukuruznog brašna
- 2 šolje belog brašna
- 2 šolje kisele vode
- 1,5 šolja ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- so
Priprema:
U činiju sipajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, promešajte pa dodajte kiselu vodu i ulje. Sve dobro izmešajte varjačom, dok se ne sjedini.
Tepsiju obložite pek papirom, izlijte smesu za proju, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Ukoliko više volite oblik mafina, sipajte smesu u silikonske ili u teflonske kalupe.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
VEDRANA RUDAN SAOPŠTILA DA UMIRE: Potresna objava hrvatske spisateljice
HRVATSKA spisateljica Vedrana Rudan mesecima se bori s kancerom, a sada je objavila tužnu kolumnu u kojoj je saopštila "da umire".
15. 01. 2025. u 10:17
HRVATSKI STRUČNjAK: Poštovanje do neba "Er Srbiji", a vama nesposobnim ološima u Hrvatskoj - sram vas bilo
HRVATSKA ima bitno više avio-putnika nego Srbija. Međutim, Er Srbija je potpuno dominantna u regionu, piše hrvatski vazduhoplovni analitičar i stručnjak Alen Šćurić sa regionalnog portala "Zamaaero", čiji tekst prenosimo u celosti.
14. 01. 2025. u 11:38
OD KOLEGA IZ "POTERE", SAMO MEMED: Zašto "tragači" nisu bili na sahrani?
MILORAD Milinković preminuo je u 60. godini na Božić, u crkvi u Jabukovcu gde je pratio liturgiju.
13. 01. 2025. u 20:59
Komentari (0)