RECEPT ZA POSNI HLEB: Mekan kao duša, a pun ukusnih semenki

Novosti online

11. 12. 2024. u 07:00

Posni hlebovi su pravo olakšanje zbog njihove brze i jednostavne pripreme.

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ХЛЕБ: Мекан као душа, а пун укусних семенки

Foto: Shutterstock

To nikako ne umanjuje njihov fantastičan ukus. U to se lako možete uveriti, zahvaljujući ovom receptu.

Sastojci:

  • 200g crnog brašna i oko 300 g belog brašna
  • 1 kesica kvasca
  • so 
  • dve čaše tople vode
  • malo šećera
  • kašika susama i kašika lana
  •  

Priprema:

U toplu vodu dodajte kvasac, malo promešajte, pa dodajte so, šećer i brašno.

Mešajte smesu dok ne dobijete glatko testo.

U toku mešanja dodajte semenke i umesite ih u testo.

Ostavite barem 30 minuta da se udvostruči, a zatim u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pecite 20 minuta.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KONKURS ZA MALE DOMAĆE PROIZVOĐAČE: Mercator-S vas poziva da postanete deo brenda „ukusi moga kraja“