KOH - BAŠ KAKAV SU GA BAKE PRAVILE: Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete
Brzi starinski kolač koji budi nostalgiju.
Sastojci:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 9 kašika griza
- kesica praška za pecivo
- litar mleka
- kesica vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg. Dodajte šećer pa sve mutite dok se ne sjedini. Umešajte griz, prašak za pecivo i žumanca pa izlijte u kalup obložen pek-papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok se ivice kolača ne odvoje od kalupa. U mleko dodajte vanilin šećer pa zakuvajte dok ne provri. Pečen koh polako prelijte sa pola litre vrućeg mleka. Ostavite da se prohladi i upije, pa prelijte i drugom polovinom.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KOLAČ SA VIŠNjAMA: Zasladite predstojeće dane ovim sočnim zalogajima
06. 12. 2024. u 15:00
JAFA KOLAČ: Neodoljiva poslastica koji podseća na najdraži keks (VIDEO)
08. 12. 2024. u 13:00
DOMAĆE OBLANDE SA GRIZOM: Brzo se pripremaju, još brže pojedu
30. 11. 2024. u 13:00
ŠTA SE TO DEŠAVA U KURSKU: Najnovije mape otkrile - da li je na pomolu totalni preokret na frontu?
UKRAJINSKE snage ostvarile su određene marginalne dobitke u Kurskoj oblasti. Osvojile su naselja četiri meseca nakon invazije koju su započele na ruskoj teritoriji.
10. 12. 2024. u 11:27
POZNATO GDE JE ASAD OTIŠAO AVIONOM? Letilica misteriozno nestala sa radara iznad grada Homs
POSLEDNjI avion koji je poleteo iz Damaska, pre nego što su ga zauzeli sirijski pobunjenici, a za koji se sumnja da je prevozio sirijskog predsednika Bašara al Asada, izgubio je signal ubrzo nakon poletanja, iznad grada Homs, koji drže pobunjenici, pokazuju veb-stranice za praćenje letova, piše Al Džazira.
08. 12. 2024. u 09:32
Neko je u Srbiji odigrao loto kombinaciju Rahele Ferari - i postao MILIONER! Stvarno izvučeni brojevi iz filma "Tesna koža"
PRVI deo filma "Tesna koža" izašao je davne 1982. godine i postao pravi bioskopski hit, a rečenice koje je izgovarala Rahela Ferari se i dan-danas citiraju u različitim prilikama.
11. 12. 2024. u 20:11 >> 20:41
Komentari (0)