JEDNOSTAVNO SE PRAVE: Uštipci sa kupusom, pravi gurmanski doručak
Uštipci sa kupusom se brzo prave, a vrlo su sezonski i aromatični.
Sastojci:
- 130 g kupusa, iseckanog
- 120 g vlašca, iseckanog
- 120 g brašna
- 4 velika jajeta
- 1 kašika soja sosa
- ¼ kašičice crnog bibera
- 1 kašika sitno iseckanog belog luka
- 2 kašike ulja, za prženje
Za sos:
- 4 kašike pavlake
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica ljutog sosa
Priprema:
Za ove uštipke pripremite sos tako što ćete da pomešate pavlaku, soja sos i ljuti sos u maloj posudi. Ostavite na stranu. U drugoj posudi pomešajte sirovi kupus, vlašac i brašno. U činiji umutite jaja, soja sos, crni biber i beli luk. Umešajte mešavinu jaja u mešavinu kupusa. Dobro promešajte.
Zagrejte tiganj na jačoj vatri 2-3 minuta. Zagrejte 1 kašiku ulja i za jedan uštipak 4 kašike smese. Poravnajte svaki uštipak kašikom. Pecite dok uštipci ne porumene sa obe strane, oko 3 minuta po strani. Servirajte odmah sa sosom.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
HRSKAVI BRUSKETI GOTOVI ZA 10 MINUTA: Iskoristite stari hleb na najbolji način
28. 11. 2024. u 07:00
RECEPT ZA TRADICIONALNI TOPLI DORUČAK: Napravite najbolji kačamak
27. 11. 2024. u 07:00
JEFTIN I BRZ DORUČAK: Rolnice sa sirom i jogurtom, koje su mekane i sutradan
19. 11. 2024. u 07:00
KAJGANA IZ RERNE: Tradicionalni ruski doručak koji se pravi začas
15. 11. 2024. u 07:00
DRAMATIČNO UPOZORENjE BRITANSKOG MINISTRA: U slučaju velikog rata naša vojska bila bi uništena za najviše godinu dana
BRITANSKA vojska bi u slučaju izbijanja velikog rata bila uništena u roku od „šest meseci do godinu dana“, što ističe važnost obnove rezervnih snaga u Velikoj Britaniji, upozorio je ministar odbrane za veterane Alister Karns, prenosi Skaj njuz.
04. 12. 2024. u 17:10
PUTINOVA ROĐAKA SLUČAJNO OTKRILA TAJNE PODATKE: "Uklonite to iz zvaničnih dokumenata" (VIDEO)
ANA Civileva, rođaka ruskog predsednika Vladimira Putina i zamenica ministra odbrane u Državnoj dumi, slučajno je otkrila približan broj nestalih ruskih vojnika u ratu s Ukrajinom.
04. 12. 2024. u 16:32
KRAJ KARIJERE JELENE KARLEUŠE: Prelazak u politiku i visoka funkcija
JELENA Karleuša se poslednjih nekoliko godina veoma aktivirala politički, a iako zvanično nije član nijedne stranke, ona se trudi da iskaže svoje mišljenje i stav kad god je to potrebno.
02. 12. 2024. u 13:23
Komentari (0)