JEDNOSTAVNO SE PRAVE: Uštipci sa kupusom, pravi gurmanski doručak

Novosti online

04. 12. 2024. u 07:00

Uštipci sa kupusom se brzo prave, a vrlo su sezonski i aromatični.

ЈЕДНОСТАВНО СЕ ПРАВЕ: Уштипци са купусом, прави гурмански доручак

Foto: Printskrin Jutjub/ Ricette Fresche

Sastojci:

  • 130 g kupusa, iseckanog
  • 120 g vlašca, iseckanog
  • 120 g brašna
  • 4 velika jajeta
  • 1 kašika soja sosa
  • ¼ kašičice crnog bibera
  • 1 kašika sitno iseckanog belog luka
  • 2 kašike ulja, za prženje

Za sos:

  • 4 kašike pavlake
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica ljutog sosa 

Priprema:

Za ove uštipke pripremite sos tako što ćete da pomešate pavlaku, soja sos i ljuti sos u maloj posudi. Ostavite na stranu. U drugoj posudi pomešajte sirovi kupus, vlašac i brašno. U činiji umutite jaja, soja sos, crni biber i beli luk. Umešajte mešavinu jaja u mešavinu kupusa. Dobro promešajte.

Zagrejte tiganj na jačoj vatri 2-3 minuta. Zagrejte 1 kašiku ulja i za jedan uštipak 4 kašike smese. Poravnajte svaki uštipak kašikom. Pecite dok uštipci ne porumene sa obe strane, oko 3 minuta po strani. Servirajte odmah sa sosom.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TVRDI DA JE PAMETNIJI OD ĐOKOVIĆA, FEDERERA, NADALA I MARIJA: Nik Kirjos je sada, stvarno, sve šokirao