STARINSKA POSLASTICA KOJU MORATE DA PROBATE: Pohovane jabuke, gotove za 15 minuta
Ako ne znate šta da pripremite za doručak, a željni ste slatke varijante, onda je recept za pohovane jabuke ono što vam treba. Podsećaju na krofne, ali su ipak nešto posebno.
Sastojci:
- 3 jabuke
- 2 jaja
- 6 kašika brašna
- kašičica šećera
- 1/2 kafene šoljice mleka (može i kisela voda)
- po želji cimet i šećer u prahu
Priprema:
Ogulite i operite jabuke, zatim ih nasecite na kolutove i ostavite ih sa strane.
Umutite jaja, pa dodajte mleko, brašno i šećer . Sve dobro izmešajte, tako da testo bude gušće. Ostavite ga sa strane na 10-20 minuta, da odstoji.
Viljuškom umačite jabuke u testo i pržite na zagrejanom ulju, na srednjoj vatri.
Kada dobiju zlatnu boju, izvadite ih i ostavite ih na parčetu ubrusa, kako bi upio višak ulja. Preko njih pospite šećer u prahu i cimet.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM: Desert bez premca po receptu bez mane
27. 11. 2024. u 09:00
TIRAMISU S KESTENOM: Isprobajte jesenju verziju omiljenog kremastog deserta
26. 11. 2024. u 11:00
KNEDLE SA DžEMOM I ORASIMA: Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru
21. 11. 2024. u 11:00
NEMAČKI BILD: Rusi nezaustavljivo napreduju - Uskoro kreću borbe u Dnjepropetrovskoj oblasti, tamo nikada nisu bili
RUSKI vojnici nastavljaju napredovanje i sada se nalaze svega 7 kilometara od Dnjepropetrovske oblasti Ukrajine, gde "do sada nije bilo kopnenih borbi". Ovo se navodi u članku nemačkog lista Bild, koji je napisao novinar Julijan Repke.
04. 01. 2025. u 15:35
BIĆE PUNO SNEGA, ČAK I U BEOGRADU: Meteorolog dao prognozu za praznike, pa otkrio kakvo će biti leto i sve iznenadio
GOST jutarnjeg programa "Novosti" bio je meteorolog Ivan Ristić koji je govorio o tome kakvo nas vreme očekuje posle praznika, ali i tokom leta i cele godine.
03. 01. 2025. u 20:35
"NEĆE ONO TEBE PRAVITI SRPKINjOM" Potresna ispovest - krvnik joj ubio muža na Cetinju, pa je pozvao telefonom: "Rekao je i spustio slušalicu"
CETINjE se nije oporavilo od stravičnog masakra od pre skoro tri leta, a na samom početku ove godine otvorene su nove strašne rane.
04. 01. 2025. u 14:52
Komentari (0)