NAJUKUSNIJE SLATKO OD DUNJA: Proveren recept sa kojim nema greške

Novosti online

03. 10. 2024. u 10:30

Slatko od dunja po starinskom receptu je upravo ono što vam je potrebno ove jeseni. Brzo i lako se pravi.

НАЈУКУСНИЈЕ СЛАТКО ОД ДУЊА: Проверен рецепт са којим нема грешке

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kg dunja
  • 1,5 kg šećera
  • voda

Priprema:

Kako biste napravili slatko od dunja, prelijte ih vodom u šerpi i stavite da se kuvaju. Nakon toga ih skinite sa šporeta i vruće izvadite iz šerpe. Brzo ih oljuštite pa isecite na kockice. U drugu šerpu stavite šećer i prelijte sa dve čaše vode. Skuvajte sirup, tako da bude gust, pa skinite sa ringle i ubacite dunje.

Kuvajte sve na jakoj vatri dok smesa ne postane gusta. U tom trenutku slatko skinite sa vatre, skinite kašikom penu i prekrijte mokrom krpom. Ostavite ga tako preko noći. Sledećeg dana sipajte u sterilisane tegle, pa umotajte celofanom. Spremite ih na suvo i tamno mesto. Uživajte!

(super recepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SAM BIO NA MESTU SELEKTORA, MOGUĆE DA SEBE NE BIH STAVIO: Rafael Nadal posle poraza u Dejvis kupu