ZDRAVA, A UKUSNA: Pečena bundeva, poslastica koju morate probati

Novosti online

27. 09. 2024. u 07:00

Kada se ispeče, dobijete vrhunsku poslasticu. Recept za pečenu bundevu je više nego jednostavan.

ЗДРАВА, А УКУСНА: Печена бундева, посластица коју морате пробати

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • bundeva (cela ili deo, zavisno od broja osoba koje planirate za obrok)

Priprema: 

Bundevu očistite vlažnom krpom, da sa kore skinete sve nečistoće. 

Isecite je na komade srednje veličine i poređajte u pleh tako da komadi stoje na delu sa korom.

Pecita na 200 stepeni pola sata, pa smanjite na 150. Nastavite da pečete još oko sat vremena, da se uhvati zlatasti sloj na bundevi.

Ukoliko bundeva koju ste ispekli nije dovoljno slatka, možete po njoj dodati malo meda.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM NAIVAN I GLUP, NIKADA NEĆU KLEKNUTI NA KOLENA! Fudbaler odbio da ispoštuje minut tišine i oduševio pola sveta!