UKUSNI I HRSKAVI ZALOGAJI: Štapići od tikvica iz rerne

Novosti online

15. 08. 2024. u 08:00

Letnji ručak je nezamisliv bez tikvica, a volimo ih jer ih lako možemo spremiti na toliko načina uz provereno dobre recepte.

УКУСНИ И ХРСКАВИ ЗАЛОГАЈИ: Штапићи од тиквица из рерне

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 srednje mlade tikvice
  • 3 jajeta
  • brašno
  • 1-2 kašičice slatke suve začinske paprike
  • 1 čen belog luka
  • prezle
  • so

Priprema:

Tikvice operite i isecite na dugačke štapiće. U jednu posudu izmešajte brašno, slatku crvenu začinsku papriku i dodajte sitno seckan beli luk. U drugu posudu izmutite jaja sa dodatkom soli. U treću posudu stavite prezle.

Svaki štapić tikvice uvaljajte u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Ređajte u uljem podmazan pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni dok ne porumene.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI: Janik Siner doživeo novi šok!