NAJBOLJI SLADOLED OD ŠLJIVA: Morate da probate, naročito dok im traje sezona

Novosti online

09. 08. 2024. u 08:00

Super brzo slatko osveženje.

НАЈБОЉИ СЛАДОЛЕД ОД ШЉИВА: Морате да пробате, нарочито док им траје сезона

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g šljiva, bez koštica, potpuno zrelih
  • 250 ml slatke pavlake
  • 400 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 1 kašika limunovog soka

Priprema:

Za sladoled od šljiva prvo mikserom mešajte šljive, dok smesa ne postane glatka i koža više ne bude vidljiva. Stavite pire od šljiva u šerpu i kuvajte 5 minuta na srednjoj vatri dok se boja ne promeni i malo zgusne. Nastavite da često mešate. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Sipajte slatku pavlaku u veliku činiju. Umutite dok ne postane čvrsta. Dodajte joj kuvane šljive, kondenzovano mleko i limunov sok. Dobro promešajte uz pomoć lopatice.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TEMELJ ZA MEĐUSOBNO RAZUMEVANJE I MIR: Pismenost je osnovno ljudsko pravo, a ne privilegija