DOMAĆI DŽEM OD ŠLJIVA: Ne kuva se, već se peče u rerni - priprema jednostavna, a ukus fantastičan

Novosti online

30. 07. 2024. u 09:00

Kada pomislimo na zimnicu, ne možemo da ne osetimo ukus džema od šljiva, koji je kralj svih specijaliteta iz tegle. Sveže šljive u kojima uživamo ovih dana vrlo lako postaju specijalitet koji nas cele zime sladi najlepšim ukusima.

ДОМАЋИ ЏЕМ ОД ШЉИВА: Не кува се, већ се пече у рерни - припрема једноставна, а укус фантастичан

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kg šljiva
  • 500-700 g šećera (u zavisnosti od slatkoće šljiva)
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • cimet

Priprema:

Šljive operite i očistite od koštica.

Smeštajte polovinu šljiva u dublju posudu, okrećući ih unutrašnjošću nadole.

Svaki red šljiva pospite šećerom.

Stavite u zagrejanu rernu u lagano pecite oko četiri sata.

Pred kraj dodate usitnjenu čokoladu za kuvanje i promešajte da se istopi i dodajte cimet.

Sipajte u vruće tegle.

Snažno zatvorite poklopce i pokrijte ćebetom da se "pasterizuju".

Ohlađene tegle čuvajte na tamnijem, svežijem mestu.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAKER KARLSON UPOZORAVA AMERIKANCE: Svi smo veoma blizu smrti