SLANE GALETE: Savršene su za doručak, užinu ili večeru, a napravićete ih za tili čas
Bakin kolač ili galete, poslastica je koja nas uvek vraća u detinjstvo. Mame i bake su ga uglavnom spremale u slatkoj verziji, pa smo ih mazali raznim namazima, uglanom kremom ili džemom.Međutim, u poslednje vreme sve su popularnije i slane galate, koje su takođe ukusne.
Sastojci:
- 800 g brašna
- 2 jajeta
- 1 dl mlake vode
- 1 dl piva
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g margarina
- 150 g sira
- 100 g susama
- 2 dl ulja
- so
Priprema:
U duboljoj posudi prvo promešajte sve suve sastojke. Zatim dodajte jaja, pivo, vodu, margarin, sir, susam, so i ulje i sve dobro promešajte.
Od testa kidajte loptice, stavljate u modlu i pecite.
Galete su gotove kada dobiju lepu žutu boju.
Jedite ih uz omiljeni suvomesnati proizvod i namaz.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TORTILjA ROLNICE SA TIKVICAMA I SLANINICOM: Hrskava korica i eksplozija ukusa
26. 07. 2024. u 16:00
KROFNE SA DžEMOM KAKVE JOŠ NISTE PROBALI: Provereni recept sa kojim nema greške
26. 07. 2024. u 13:55
NAPRAVITE DOMAĆI SOK OD LIMUNA: Ovaj recept do sada niste probali
26. 07. 2024. u 09:00
PRED NAMA SU ODLUČUJUĆE NEDELjE: Evropa na kolenima sa posvađanim liderima, a Ukrajina pred ambisom
POLjSKI premijer Donald Tusk rekao je da će naredne sedmice biti odlučujuće, ne samo za ukrajinski sukob, već i za evropsku budućnost.
17. 11. 2024. u 18:44
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
"TERALI SU ME DA RADIM JUTARNjI PROGRAM, NASILNO - PO KAZNI": Olivera Kovačević o karijeri na RTS-u
VODITELjKA Olivera Kovačević je o svojim počecima, izazovima u poslu, o tome zašto ponekad poželi da bude vikinška ratnica, kao i o svemu što joj daje snagu i inspiraciju.
17. 11. 2024. u 09:28
Komentari (0)