SLANE GALETE: Savršene su za doručak, užinu ili večeru, a napravićete ih za tili čas

Novosti online

27. 07. 2024. u 08:00

Bakin kolač ili galete, poslastica je koja nas uvek vraća u detinjstvo. Mame i bake su ga uglavnom spremale u slatkoj verziji, pa smo ih mazali raznim namazima, uglanom kremom ili džemom.Međutim, u poslednje vreme sve su popularnije i slane galate, koje su takođe ukusne.

СЛАНЕ ГАЛЕТЕ: Савршене су за доручак, ужину или вечеру, а направићете их за тили час

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 800 g brašna
  • 2 jajeta
  • 1 dl mlake vode
  • 1 dl piva
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 g margarina
  • 150 g sira
  • 100 g susama
  • 2 dl ulja
  • so

Priprema:

U duboljoj posudi prvo promešajte sve suve sastojke. Zatim dodajte jaja, pivo, vodu, margarin, sir, susam, so i ulje i sve dobro promešajte.

Od testa kidajte loptice, stavljate u modlu i pecite.

Galete su gotove kada dobiju lepu žutu boju.

Jedite ih uz omiljeni suvomesnati proizvod i namaz.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KRAJ KARIJERE - ISTOG ČASA! Čim se okončalo finale Završnog mastersa Siner - Fric, rekao je zbogom tenisu!