KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Baš kako su ih nekada pravile naše bake, sočne i mekane
Knedle sa šljivama su omiljeno jelo svih generacija i uvek su dobrodošle na trpezi. Ukoliko ne znate kako da ih napravite ili ste mlada domaćica, ispratite ovaj recept.
Sastojci:
Za testo od krompira:
- 300 g krompira
- 30 g putera neslanog, otopljenog
- 120 g brašna za sve namene
- 2 žumanca
- 30 g griz brašna
- So
Za fil:
- 8 šljiva
- 8 kockica šećera
- 90 g putera
- 150 g prezli
- šećer u prahu
Priprema:
Kako biste napravili knedle sa šljivama, oljuštite i skuvajte krompir dok ne omekša. Pustite da se krompir ohladi na dodir, a zatim ga izgnječite. Dodajte brašno, griz brašno, žumanca i puter, pa prvo kašikom, a kasnije rukama, umesite u glatko testo.
Oblikujte testo u balvan i podelite ga na osam delova (možda i manje ako su vam voćke velike). Uzmite jednu od šljiva, izvadite košticu i zamenite je kockom šećera. Umotajte jedan deo testa oko voća, dobro zatvorite šav i ponovite sa preostalim voćem i testom.
Napunite veliku šerpu vodom i malo posolite, prokuvajte i ubacite knedle. Pustite da se knedle krčkaju oko 13 do 15 minuta. U međuvremenu rastopite puter u tiganju. Dodajte prezle i promešajte. Pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte knedle u činiji ili na tanjiru sa prezlama na dnu. Na knedle možete da stavite prezle ili da ih uvaljate u potpunosti. Odozgo pospite malo šećera u prahu.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PITA SA KUPUSOM I PIRINČEM: Tradicionalni recept za pitu koju ćete obožavati
19. 07. 2024. u 08:00
TORTA LEDENE KOCKE: Preukusna, presočna i mnogo bolja od kolača
19. 07. 2024. u 07:00
(MAPA) RUSI SILOVITO NADIRU: Nisu ovoliko napredovali od prvih dana rata - zauzeli teritoriju veličine Singapura
RUSKA vojska je u novembru ostvarila napredak od 725 kvadratnih kilometara, što je najveći napredak u jednom mesecu još od marta 2022. i prvih nedelja rata, prema analizi agencije AFP zasnovanoj na podacima američkog Instituta za proučavanje rata (ISW).
02. 12. 2024. u 16:10
ŠOLC SAM VUKAO TAJANSTVENI PRTLjAG: Više od dolaska u Kijev javnost zanima - Šta to ima u koferu? (FOTO/VIDEO)
OD SAMOG dolaska Olafa Šolca u Kijev, javnost je više zaintrigiralo to što je nemački kancelar iz voza u glavnom gradu Ukrajine izašao tako što je sam "vukljao" lični prtljag.
02. 12. 2024. u 15:51
KRAJ KARIJERE JELENE KARLEUŠE: Prelazak u politiku i visoka funkcija
JELENA Karleuša se poslednjih nekoliko godina veoma aktivirala politički, a iako zvanično nije član nijedne stranke, ona se trudi da iskaže svoje mišljenje i stav kad god je to potrebno.
02. 12. 2024. u 13:23
Komentari (0)