ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MLEKOM: Slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.
![ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ОРАСИМА И МЛЕКОМ: Слатки укус детињства ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ОРАСИМА И МЛЕКОМ: Слатки укус детињства](/data/images/2024-06-04/492560_zapecene-palacinke_fmob.jpg)
Foto: Printscreen/pinterest
Sastojci:
- 3 jaja
- 300 ml mleka
- 200 ml kisele vode
- 300 g brašna
- prstohvat soli
- 1/2 kašičice šećera
- Na vrh noža praška za pecivo
- 3 kašike ulja
- Za fil:
- 18 kašika mlevenih oraha
- 12 kašika šešera
- 700 ml mleka
Priprema:
Umutiti jaja penasto, dodati mleko, vodu i lagano promešati. Dodati prstohvat soli, šećer, prašak za pecivo i ulje i promešati. Postepeno dodavati brašno i mutiti mikserom. Palaćinke peći u zagrejanom tiganju podmazanom uljem. Potrebno je 12 palačinki. Pomešati orahe i šećer. Svaku palačinku posuti sa 2 kašike te mešavine. Urolati i ređati u posudu za pečenje. Ako se ređa u dva reda između posuti mešavinom oraha i šećera. Zaliti mlekom i ostaviti da palačinke malo upiju. Peći 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH](/data/images/2024-12-15/555248_ns-prof-dr-predrag-ilic-1-foto-j.s._kf.jpg?time=1734267347)
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH
O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.
15. 12. 2024. u 13:55
![DA LI JE MOGLO GORE? Evo zašto je pred reprezentacijom Srbije nemoguća misija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo? DA LI JE MOGLO GORE? Evo zašto je pred reprezentacijom Srbije nemoguća misija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo?](/data/images/2024-06-21/498983_tan2024-06-2114401056-8_kf.jpg?time=1734196288)
DA LI JE MOGLO GORE? Evo zašto je pred reprezentacijom Srbije "nemoguća misija" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo?
Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u grupi K sa Engleskom, Albanijom, Letonijom i Andorom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. ali je selekcija "gordi albiona" nešto što će predstavljati najveći problem izabranicima Dragana Stojkovića Piksija. Ne samo zbog kvaliteta, već i zbog nečeg drugog.
14. 12. 2024. u 13:16
![TRAGEDIJA, POČIVAJ U MIRU Anđušića pogodila vest - našli ga mrtvog: Nikad ne znate kroz šta ljudi prolaze TRAGEDIJA, POČIVAJ U MIRU Anđušića pogodila vest - našli ga mrtvog: Nikad ne znate kroz šta ljudi prolaze](/data/images/2024-12-17/555964_danilo-andjusic-janis-tima-foto-ata-images-d-m-profimedia_kf.jpg?time=1734456402)
"TRAGEDIJA, POČIVAJ U MIRU" Anđušića pogodila vest - našli ga mrtvog: "Nikad ne znate kroz šta ljudi prolaze"
"TRAGEDIJA, počivaj u miru..."
17. 12. 2024. u 18:26
Komentari (0)