PITA SA JABUKAMA I ČOKOLADOM: Pita kojoj nećete moći da odolite

Novosti online

23. 05. 2024. u 08:00

Ukusna i laka za pravljenje, ova pita će vas oduševiti.

ПИТА СА ЈАБУКАМА И ЧОКОЛАДОМ: Пита којој нећете моћи да одолите

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 12 kora za pitu
  • 1 kg jabuka
  • 200 g tamne čokolade
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 dl ulja
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Jabuke operite, oljuštite, očistite i narendajte, te pospite cimetom, pa promešajte.

Narendane jabuke podelite u četiri jednaka dela.

Na radnu površinu stavite jednu koru, premažite je uljem, pa preko nje stavite još jednu koru i nju premažite.

Preko druge kore stavite treću i nju premažite uljem i pospite jedan deo narendanih jabuka.

Preko jabuka pospite jedan deo narendane čokolade.

Preklopite sve četiri stranice i umotajte u rolat.

Postupak ponavljate dok imate materijala.

Pitu premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Kada je gotova, ostavite je da se prohladi, pa je pospite šećerom u prahu.

Ukoliko želite, pitu služite uz kuglu sladoleda.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STVARI KOJE OBAVEZNO MORATE PONETI NA ZADUŠNICE: Mnogi nose hranu, a zaboravljaju najbitnije