ČUPAVCI: Omiljeni kolač koji se topi u ustima
Kolač koji obožavaju sve generacije i kojem nema ravnog. Spoj mekog peciva, kokosa i čokolade ne može da omane.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 15 kašika šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl mleka
- 17 kašika mekog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- malo soli
Preliv:
- 250 g čokolade za kuvanje
- 250 g maslaca
- oko 2 dl mleka
- 300 g kokosa
Priprema:
1. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Odvojena belanaca umutiti u čvrst sneg, a žumanca sa šećerom i uljem. Dodati mleko, brašno, prašak za pecivo i so. Ručno dodati sneg od belanaca.
2. Pleh 30x30 cm obložiti papirom za pečenje i u njega sipati smesu. Peći oko 20 minuta dok ne porumeni. Hladan biskvit iseći na kocke.
3. Otopiti maslac i čokoladu pa dodati mleko. Kad proključa, skinuti s vatre.
4. U tanjir staviti kokos. Kocke biskvita sa svih strana umakati u preliv, ocediti i uvaljati u kokosovo brašno. Ohladiti i poslužiti.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BAUNTI TART: Kolač sa kokosom pravi se za 10 minuta i jede se bez griže savesti
18. 05. 2024. u 08:00
SAVRŠEN KOLAČ SA KAJSIJAMA I ORASIMA: Jednostavna a preukusna poslastica
18. 05. 2024. u 13:32
MEDENO SRCE SA VIŠNjAMA: Čarobna kombinacija čokolade i višnje
06. 05. 2024. u 15:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)