ŠUFNUDLE OD KROMPIR TESTA: Jelo koje se obožava i rado sprema

Novosti online

25. 05. 2024. u 11:00

Recept starijih generacija, mogu da budu slane ili slatke.

ШУФНУДЛЕ ОД КРОМПИР ТЕСТА: Јело које се обожава и радо спрема

Foto: Jutjub/Printskrin/Recepti Brigita Husic

Sastojci:

  • 1/2 kg krompira
  • 250 g glatkog brašna
  • 3 kašike putera
  • 1 jaje                                                                                                                                         

Priprema:

Krompir prvo oljuštite i iseckajte na kockice pa kuvajte. Skuvan krompir ostavite da se dobro ocedi bar 15 minuta. Napravite pire i dodajte brašno, 2 kašike putera i jaje i zamesite testo. Od testa napravite tanak rolat i isecite ga na komade željene veličine. Rukama oblikujte valjuške i kuvajte ih u posoljenoj vrijućoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Dok se testo kuva, zagrejte tiganj i dodajte 1 kašiku putera. Skuvane valjuške ocedite i dodajte u vreli tiganj. Pecite dok ne porumene sa nekoliko strana. Poslužite ih sa prepečenim prezlama i džemom kao desert ili samostalno kao prilog glavnom jelu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                    (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA SLAVI! Počelo ukidanje sankcija, Rusima stigle dozvole za ove timske sportove - neka se svet spremi za rusko čudo!