SLATKA SALAMA: Brzi kolač od keksa koji su pravile naše bake za posebne prilike

Novosti online

07. 05. 2024. u 07:00

Salama od keksa se brzo pravi, a veoma je izdašna.

СЛАТКА САЛАМА: Брзи колач од кекса који су правиле наше баке за посебне прилике

Foto: Shutterstock

 Sastojci:

  • 500 g keksa
  • 100 ml mleka
  • 200 g šećera
  • 100 g margarina
  • 1 kašičica ekstrakta ruma
  • 1 kašika kakaoa

 Priprema:

Izmrvite keks rukama da ima i krupnih komada. Zagrejte mleko, dodajte šećer, kakao, i rum. Mešajte da se šećer istopi. Kad provri, sklonite sa vatre, dodajte keks i margarin i mešajte da se margarin istopi i sve sjedini. Smesu podelite na 2 dela i napravite na providnoj foliji dva rolata. Umotajte ih cele u foliju i stavite na tacnu, pa u frižider da se stegnu. Treba da stoje najmanje tri sata. Isecite na kriške i poslužite.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     (Trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu