NEOBIČNA POSLASTICA: Pečene kruške sa medom, cimetom i orasima

Новости онлине

28. 04. 2024. u 17:00

Zapečene kruške su najzdravija poslastica kad vam se jede nešto slatko.

НЕОБИЧНА ПОСЛАСТИЦА: Печене крушке са медом, циметом и орасима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 zrele kruške
  • 2,5 kašike meda
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
  • 1/2 šoljice jogurta
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike naseckanih oraha

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°S. Kruške presecite na pola i izdubite sredinu. U pleh stavite papir za pečenje. Poslažite kruške, premažite ih medom i pospite cimetom i muskatnim oraščićem.

Pecite 30 minuta. Izvadite i pustite da se hladi 5 do 10 minuta. Dok se kruške hlade pomešajte preostale sastojke. Napunite smesom kruške i poslužite.

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM SE OPROSTIO OD AJAKSA: Tadić najavljuje povratak, ali postoji jedan uslov, evo i koji