POSNE, A ČOKOLADNE: Ako volite klasične princes krofne, ove ćete obožavati

Novosti online

26. 04. 2024. u 17:00

Idealne za vreme Velikog uskršnjeg posta, svečanu i slavsku trpezu, ili za obične dane, kada vam se jede nešto slatko.

ПОСНЕ, А ЧОКОЛАДНЕ: Ако волите класичне принцес крофне, ове ћете обожавати

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 180 g brašna
  • ½ kesice praška za pecivo
  • 4 banane
  • Za fil:
  • 50 g pudinga od čokolade
  • 250 ml sojinog ili bademovog mleka
  • 75 g margarina
  • Za ukrašavanje:
  • posni šlag

Priprema:

Stavite ulje i vodu da proključaju, pa dodajte brašno, prašak za pecivo i mešajte dok se masa ne sjedini. Dobijeno testo treba da bude kompaktno. Smesu prespite u drugu posudu, u nju dodajte pasiranu bananu i sve umutite mikserom dok se ne sjedini. Potom napravite krofnice i pecite ih na 180°S oko 40 minuta. Krem: Puding skuvajte u 250 ml mleka i ostavite da se ohladi. Posebno umutite margarin i sjedinite ga s ohlađenim pudingom. Dobijenim kremom filujte krofnice. Secite krofnice napola pa ih filujte dobijenim kremom, preko nanesite posni šlag i na kraju stavite drugu polovinu krofnice. Pospite ih šećerom u prahu.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PORUKA JE JASNA: Evo šta je Del Potro poklonio Novaku Đokoviću  (VIDEO)