POSNA ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM I DŽEMOM: Mekana kao duša i nikad ukusnija
Obično su nam je pravile bake, čiji nas ukusi vraćaju u detinjstvo, a danas pored klasične mrsne, možete napraviti i posnu.
Služi se topla, a možete je napraviti i u kombinaciji različitih ukusa.
- Sastojci:
- Za testo:
- 5 dl mlake vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 2,5 dl ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 1.100 g brašna
- Za punjenje:
- džem od šljiva
- 100 g čokolade
- Za premazivanje:
- 1 kašika vode
- 1 kašika ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudu sa mlakom vodom stavite suvi kvasac, šećer, ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Testo zamesite pa ostavite da nadođe. Narendajte čokoladu pa podelite na dva dela. Kad nadođe testo, podelite ga na četiri dela. Razvijte svaki deo u ploču veličine 30x30 cm, premažite džemom i pospite jednim delom rendane čokolade. Sa strane testo malo previjte i uvijte u štrudlu. U kalup obložen pek-papirom naređajte štrudle. Izmešajte 1 kašiku ulja i 1 kašiku vode pa time premažite štrudle. Neka odstoje 10 minuta. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta da porumene. Pospite ih šećerom u prahu.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DA VAM TESTO UVEK ISPADNE SAVRŠENO: Evo koliko tačno kvasca se stavlja
15. 04. 2024. u 09:00
KAKO SE PRAVI SLATKO OD JAGODA: Uz jedan trik sastojak, priprema je duplo brža
11. 04. 2024. u 19:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)