USKRŠNJA CVET POGAČA: Pogača bez koje ne može da se zamisli uskršnja trpeza

Novosti online

10. 04. 2024. u 14:00

Napravite najukusniju pogaču na Uskrs.

УСКРШЊА ЦВЕТ ПОГАЧА: Погача без које не може да се замисли ускршња трпеза

Foto: Privatna arhiva

Sastojci:

  • 40 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 jajeta
  • 100 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 300 ml tople vode
  • 400 g kukuruznog brašna
  • 400 g belog brašna (plus još 100 g brašna da se premesi)
  • 1,5 kašičica soli
  • oko 50 g margarina ili maslaca
  • so 
  • jaje za premazivanje
  • susam

Priprema:

Aktivirajte kvasac sa šećerom i malo tople vode. Dodajte jogurt, jaja, kukuruzno i belo brašno, malo soli i umesite testo koje ćete ostaviti da nakvasi. Nakon toga razvucite testo što više možete, pa ga premažite sa maslacem i malo soli. Savijte u rolat, pa isecite jednake parčiće. Parčiće poređajte u krug u pleh, premažite jajima i pospite sa susamom. Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni Celzijusa.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSIGURAJMO VAŠ USPEH ZAJEDNO!