SLATKI KOLAČIĆI KOJI ODUŠEVLJAVAJU UKUSOM: Domaće toblerone, uspevaju svima

Novosti online

07. 02. 2024. u 13:00

GOTOVE začas, a nestaće sa stola odmah.

СЛАТКИ КОЛАЧИЋИ КОЈИ ОДУШЕВЉАВАЈУ УКУСОМ: Домаће тоблероне, успевају свима

Foto Printskrin Jutjub /Jelena Petrović

Potrebno:

* 300 g keksa
* 100 g lešnika
* 200 g margarina
* 100 g šećera u prahu
* 150 g čokolade za kuvanje
* sok od 1 pomorandže

Priprema:

Keks izlomite na krupnije komade, dodajte iseckane lešnike, šećer i izmešajte. U šerpi istopite margarin i čokoladu na tihoj vatri i pomešajte sa smesom od keksa. Izmešajte, dodajte sok od pomorandže i opet promešajte. Po potrebi dodajte još malo keksa ili soka, jer smesa treba da bude gusta. U trouglasti kalup stavite providnu foliju da viri s obe strane, pa sipajte dobijenu smesu. Preklopite folijom i dobro utisnite rukama. Ostavite da se prohladi, pa stavite u frižider da se stegne. Izvadite iz kalupa, isecite parčiće i poslužite.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

NOVI RED VOŽNJE SRBIJAVOZA STUPIO NA SNAGU U NEDELJU, 15. 12. 2024.