KOMPOT OD JABUKA: Recept za poslasticu koja podseća na detinjstvo

Novosti online

03. 01. 2024. u 18:27

OVA poslastica će svakako probuditi nostalgiju u vašim ukućanima.

КОМПОТ ОД ЈАБУКА: Рецепт за посластицу која подсећа на детињство

Foto Shutterstock

Ako nešto podseća na detinjstvo, onda je to miris i ukus kompota od domaćeg voća!

Potrebno za kompot od jabuka:

* 500 g jabuka
* 50 g grožđica
* 1 limun
* prstohvat cimeta u prahu ili štapić cimeta
* zvezdasti anis
* 50 g braon šećera
* listovi mente

Jabuke ogulite i narežite na veće kockice. Stavite u posudu za kuvanje i sipajte hladnu vodu. Stavite na laganu vatru da prokuva. Dodajte šećer, grožđice, sok limuna i koricu, cimet u prahu ili u štapiću i jedan zvezdasti anis. Kuvajte na laganoj vatri oko pola sata ili dok jabuke ne omekšaju. Bitno je da su al dente, nije poželjno da su prekuvane jer će se raspadati. Kompot možete odmah poslužiti topao ili hladan. U tom slučaju možete dodati koji listić mente.

jutarnji.hr

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DONEO KONAČNU ODLUKU: Mitrović otkrio gde nastavlja karijeru (VIDEO)