RECEPT ZA TRADICIONALNI SLATKIŠ: Pravimo pitu sa jabukama
BAKIN recept za pitu sa jabukama!
Potrebno je za testo:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- korica limuna
- 70 ml ulja
- 150 gr brašna
- 50 gr griza
- 1 prašak za pecivo
Za nadev:
- 1 kg mekših jabuka
- malo cimeta
- 100 gr suvog grožđa
- šećer po želji za jabuke
Priprema:
Jabuke oguliti, pa ih izrendati, pošećeriti i izmešati. Ostaviti da otpuste sok 15 min, pa ih stavite u cediljku da se ocede.
Dodati cimet i suvo grožđe. Jaja umutiti sa šećerom dodati brašno i griz sa praškom za pecivo prosejano. Ubaciti koricu limuna, ulje i sve izjednačiti. Pleh 22 cm okrugli obložiti pek papirom, pa sipati pola testa i rasporediti kašikom, a zatim nadev jabuka.
Prekriti ostatkom testa i poravnati. Peći na 200 stepeni 50 - 60 min. Pred kraj pokriti. Posuti prah šećerom sa vanilin šećerom Seći ohlađen.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT DANA – bakini uštipci gotovi za 10 min, odličan predlog za doručak
11. 07. 2023. u 12:00
RECEPT ZA DIJETALNI HLEB: Potrebna su samo tri sastojka (VIDEO)
10. 07. 2023. u 07:50
MEKANI KROASANI ZA DORUČAK: Slatki i slani recept od jednog testa! (RECEPT)
06. 07. 2023. u 21:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)