PUNJENA POGAČA: Hrskava spolja, sočna iznutra! (RECEPT/VIDEO)
PREDLOG za doručak ili ručak za sve kojima treba dosta energije tokom dana.
Baka iz Bakine kuhinje je za danas izabrala ukusnu punjenu pogaču koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Sastojci za testo:
300 ml mleka
30 ml ulja
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
550-600 gr brašna
malo soli
Sastojci za nadev:
300 gr sira feta
100 gr šunke
3 kašike rendanog kačkavalja
1 jaje
malo peršunovog lista
1 jaje
Premazivanje:
1 žumance
susam
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da odmara 15 min. Sir izdrobiti viljuškom dodati pavlaku, jaje šunku i peršunov list i sjediniti..
Testo razvući okruglo pa prebaciti u pleh. Staviti na sredinu manji tanjir, pa krajeve trakasto iseći. Sir ređati u krug na ivicu između traka i linije od kruga koji je napravio tanjir. Trake presavijati ka unutrašnjosti kao što je prikazano u videu.
U sredinu istresti ostatak nadeva, poravnati. Pokriti da naraste, pa premazti žumancetom i posuti semenkama.
Peći na 190 stepeni C oko 40 min.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA: Voćna torta sa piškotama (FOTO/VIDEO)
06. 07. 2023. u 11:00
IDEALAN RECEPT ZA BRZ RUČAK: Danas spremamo zapečenu testeninu sa mesom (VIDEO)
27. 06. 2023. u 07:00
POSNE PAPRIKE SA PROSOM: ''Ovako ukusne još nisam jela''- poručuje baka ( VIDEO)
26. 06. 2023. u 09:00
UKRAJINA U RAT POSLALA ROBOTE BEZ IJEDNOG ČOVEKA: Bitka dobila neočekivani ishod (VIDEO)
BRIGADA Ukrajinske nacionalne garde izvestila je o uspešnom napadu u kome su učestvovali samo roboti - od kopnenih robota naoružanih mitraljezima do letelica borbenih dronova. Ovi roboti su napali ruske položaje u Harkovskoj oblasti, na severu Ukrajine, i - pobedili.
27. 12. 2024. u 09:04
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
LUKAS ŽESTOKO O SEVERINI POSLE IZJAVE O JASENOVCU: "Ona je budala, priča bljuvotine o Srbiji, a sin joj Srbin"
U NOVOM izdanju emisije "Četiri i po žene", kod voditeljki Zine Al Sattaf, Katarine Odalović, Jadranke Jevtić i Maje Mojsovski Rašević, gost je bio pevač Aca Lukas.
27. 12. 2024. u 09:30
Komentari (0)